Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A számítástechnikában a szinkronizálás a különféle adattípusok összehangolását, egységesítését jelenti. Több területen is használják különféle célokra.

Egyik legelterjedtebb használata a PDÁ-k, okostelefonok szinkronizálása a számítógéppel: címlisták, levelek, lejátszók és más mappák adatai frissíthetőek ilyenkor.

A biztonsági mentések alapelve is ez: a távoli szerverre, vagy külső lemezre mentett anyagok akkor frissülnek, ha a felhasználó az adott fájlokon valamilyen változtatást hajt végre. Gyakran előfordul, hogy a szolgáltatás nem felülírja a korábbi verziókat, hanem a legfrissebb változatot is elmenti.

A szinkronizálás másik formája a tükrözés: lehet 2 weboldalt tükrözni, de egy szerverben például a merevlemez is tükrözhető, így ha az tönkremegy, a tükrözött lemezen minden adat megmarad.
Médiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák