Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A virtuális vagy logikai memória az operációs rendszernek az a beállítása, amellyel növelhető a teljesítmény: a merevlemezen lévő helyet használják arra fel, hogy növeljék a RAM számára hozzáférhető tárhelyet. Az operációs rendszer egyik feladata az, hogy figyelje, hogy a RAM, amely egy véges erőforrás, nincs elpazarolva. Például ha a felhasználható RAM kis töredékekbe aprózódik szét, amelyeket az alkalmazások már nem tudnak használni, az operációs rendszer feladata arról gondoskodni, hogy ezeket egy használható tömbbe gyűjtse össze. Emellett, ha olyan adatok és kódok vannak a RAM-ban, amelyekre a processzornak nincs azonnal szüksége, akkor ezeket az operációs rendszer áthelyezheti a merevlemezre, és ezeket a folyamatokat a memóriakezelő segítségével meg is jegyzi. Néha azonban már ez sem segít, és a RAM a virtuális memóriával kiegészülve sem képes ellátni a feladatokat, ebben az esetben a gép lelassul, és egy idő után használhatatlanná válik. A problémát a RAM bővítésével lehet megoldani.
Médiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák