Már 1284 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A webtárhely szolgáltatás általában megosztott webszervereken történik, ahol minden előfizetőnek megvan a maga partíciója. Általában a saját szerverek üzemeltetése helyett ez sokkal gazdaságosabb megoldás, mivel több előfizető osztozik ugyanannak a szervernek a fenntartási költségeiben.
A webtárhely szolgáltatás mindig tartalmaz egy rendszeradminisztrációs felületet, amely az előfizetők által igényelt szolgáltatások futtatásához szükséges. A szolgáltató biztosítja a szerver karbantartását, a frissítések telepítését. A legtöbb szerveren nyílt forráskódú alkalmazás (Linux) fut, de a Microsoftnak is van erre fejlesztett szoftvere.
A webtárhely szolgáltatás kétféle lehet: név- és IP-alapú. A név alapú szolgáltatás lényege az, hogy egyetlen IP-címet használ és a domainnév alapján azonosítja a különféle oldalakat, míg az IP-cím alapú minden felhasználónak egyedi címet oszt ki.
A webtárhelyhez általában olyan más szolgáltatások is kapcsolódnak, mint e-mail postafiók biztosítása, POP3, IMAP, SMTP szerver és DNS adminisztráció.
 

HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése