Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az iPhone 4 2010. júniusi bevezetését követően hamarosan felbukkantak olyan zavaró jelentések, mely szerint, ha az ember a markába fogja a telefont akkor megszűnik a térerő és nem tud kapcsolatot teremteni a bázisállomással. A jelenség oka az volt, hogy az Apple a ptelefon élébe építette bele az antennákat, melyek azon körbe futnak, ráadásul nincsenek leburkolva.

 

Viszont nem egy hanem több részből állnak, ezért ha a kezünk egyszerre több antennadarabot érint, akkor rövidre zárhatja azokat, és így megszűnik a térerő. A probléma felfedezése után az Apple több kommunikációs öngólt is lőtt; először tagadta a jelenséget, sőt Steve Jobs még azt is megengedte magának, hogy egy panaszkodó vásárló levelére annyit válaszolt „akkor ne fogd úgy”. Aazonban a probléma továbbra is fennált, minekutána az Apple azt állította, hogy ez egy szoftveres probléma, mivel csak a térerő kijelzése hibás, és valójában vesz a telefon. Amikor erről is bebizonyosodott, hogy nem teljesen igaz, és ráadásul az igen tekintélyes Consumer Riports magazinban is részletesen kivesézték a témát, akkor végre léptek, és egy 2010. július 16-án tartott rendkívüli sajtótájékoztatón minden vásárló számára ingyen védőtokot ajánlottak fel. Az akció azonban szeptember 30-án véget ért, annak ellenére, hogy nem született végleges megoldás a probléma elhárítására. Az ironikus az egészben, hogy mindezek ellenére a cég legsikeresebb telefonja lett az iPhone 4, amelyet a világ legjobb okostelefonjának választottak meg.


A szócikkhez társított címkék:
apple , iphone
HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése