Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az átjáró egy olyan hálózati pont, amely egy másik hálózatra nyíló bejáratként viselkedik. Az interneten egy hálózati csomópont lehet egy átjáró vagy egy végpont is. Végpontoknak nevezzük azokat a gépeket, amelyeket az interneten navigálók használnak, és azokat is, amelyeket a kéréseket teljesítik. Azok a számítógépek viszont, amelyek az adatforgalmat ellenőrzik, átjáró csomópontok. Ez a szerver általában védelmi feladatot is ellát, ő szolgáltatja a teljes hálózat számára a tűzfalat. Az átjáró gyakran összekapcsolódik egy routerrel is, amely tudja, hogy az átjáróhoz érkező csomagot hova kell irányítani, és egy switcherrel, amely biztosítja az adott csomag számára az útvonalat az átjárón ki és be is.
 

HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése