Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az autentikáció az a folyamat, amelynek során ellenőrizni lehet, hogy valaki vagy valami valóban az-e, aminek/akinek mondja magát. Zárt és nyilvános hálózatokban az autentikáció általában jelszavak segítségével történik. Minden felhasználó kap vagy választ regisztrációkor egy olyan jelszót, amellyel a továbbiakban azonosítani tudja magát. Ennek a rendszernek a gyenge pontja az, hogy a jelszavakat fel lehet törni vagy el lehet lopni (ez történik az adathalászat során), illetve a felhasználó véletlenül nyilvánosságra hozhatja, vagy elfelejtheti. Éppen ezért gyakran kérnek olyan kevésbé kijátszható autentikációt, mint a digitális tanúsítvány, amely az egyik legelterjedtebb eljárás. Logikusan, az autentikáció megelőzi az autorizációt, amelynek során a különféle engedélyek és jogosultságok kiosztása történik.
Médiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák