Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 A böngészőfül (angolul tab) a számítógép grafikus felületének egyik eleme, amely a navigációt segíti. Használata különösen a böngészőkben terjedt el, de más szoftverekben is megtalálhatjuk. Segítségével egyetlen ablakban több weboldalt is megnyithatunk. A megnyitott oldalak a böngésző felső sávjában jelennek meg, menüszerű elrendezésben. Amikor valamelyik fülre rákattintunk, akkor az adott oldal a böngésző teljes ablakát elfoglalja. A többfüles böngészés nagy előnye, hogy sokkal kényelmesebb, mint minden oldalt külön ablakban megnyitni, mivel áttekinthetőbb és kezelhetőbb lesz az egész folyamat.

A böngészőfülek kezelése és elrendezés böngészőként változhat: 

a Mozilla Firefox jelenlegi változatában például egy kis nyíl segítségével jobbra és balra navigálhatunk köztük (különösen akkor hasznos, ha 10-nél több fül van nyitva)

a Safari 4 eredetileg az ablak tetejére helyezte a füleket, amelyeket ablakká is lehetett nagyítani, illetve akár egy ablakot is vissza lehetett dobni, de aztán ezt a feature-t visszavonták

a Google Chrome jelenleg is lehetővé teszi a fülek dobálását, ablakká váló konvertálását, és a fülek az ablak tetején jelennek meg, a címsor fölött.


A szócikkhez társított címkék:
alkalmazásMédiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák