Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Cracker
Verzió: 2  
Változtatta: laca-n
Változtatás dátuma: 2012-03-14 14:07:17
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

A cracker kifejezést 1985 környékén alkották meg a [hacker]ek azért, hogy védekezzenek az őket ért vádak ellen. A hacker a köz javáért dolgozik, arra használja fel tudását, hogy a [szoftver]eket, hálózati [protokoll]okat, [operációs rendszer]eket felhasználóbarátabbá és biztonságosabbá tegye. Ezzel szemben a cracker az, hogy a biztonsági rések kihasználásával jogosulatlan előnyhöz jusson, és ennek elérésére törvénytelen eszközöket használ fel. 

A cracker sok esetben csak saját szórakozására tör fel különféle rendszereket, ám sok esetben az adatszerzés és [adathalászat] a cél. Etikai szempontokat nem tartanak szem előtt, és a világ leghíresebb crackerei általán olyan kamaszok, akik tudásuk bizonyítására ezt a formát találták a legmegfelelőbbnek.A cracker kifejezést 1985 környékén alkották meg a [hacker]ek azért, hogy védekezzenek az őket ért vádak ellen. A hacker a köz javáért dolgozik, arra használja fel tudását, hogy a [szoftver]eket, hálózati [protokoll]okat, [operációs rendszer]eket felhasználóbarátabbá és biztonságosabbá tegye. Ezzel szemben a cracker az, hogy a biztonsági rések kihasználásával jogosulatlan előnyhöz jusson, és ennek elérésére törvénytelen eszközöket használ fel. 

A cracker sok esetben csak saját szórakozására tör fel különféle rendszereket, ám sok esetben az adatszerzés és [adathalászat] a cél. Etikai szempontokat nem tartanak szem előtt, és a világ leghíresebb crackerei általán olyan kamaszok, akik tudásuk bizonyítására ezt a formát találták a legmegfelelőbbnek.


Médiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése