Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 A Debian GNU/Linux az egyik legnépszerűbb Linux-kernelre épülő operációs rendszer. [Nyílt forráskódú]? és ingyenesen használható. Fejlesztője egy olyan közösség, amely lelkesedésből dolgozik a projekten. A felhasználóval úgynevezett társadalmi szerződést kötnek, amelyben rögzítik, hogy a Debian a [szabad szoftver]?ek közé tartozik, és ezen nem is szabad változtatni. Az összes fejlesztés teljesen nyilvánosan folyik, bárki, bármikor csatlakozhat a csoporthoz. Honlapjukon minden információt meg lehet találni ezekről, illetve számos használati útmutatót is, sőt bármilyen problémával kapcsolatosan tanácsot is lehet kérni. 

Kezdetei 1993-ig nyúlnak vissza, amikor a Linux felhasználók nagyon kevesen voltak, és a fejlesztések is rendszertelenül folytak. Ian Murdock úgy gondolta, hogy ideje egy olyan nyílt forráskódú operációs rendszert fejleszteni, ahol összeszedetten és együttműködve zajlik a munka. Sikerült is megszerveznie, és ebből a projektből jött létre a Debian, amelynek ma már a 5.0-ás stabil verziója tölthető le.

 
Médiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák