Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A vírusirtó kiválasztásánál a legfontosabb szempont számunkra a megbízhatóság. A letölthető ingyenes verziók nem nyújtanak 100% védelmet, hiányoznak belőlük bizonyos funkciók, amik a fizetős verziókban benne vannak.

 

Egyik sem tartalmaz teljes értékű tűzfalat, valamelyik nem nyújt védelmet a kártékony kódot tartalmazó weboldalak ellen, másikban nincs rootkit védelem és aktív böngésző védelem, van olyan verzió amelyből pedig a szkript blokkolás és a command line scanner maradt ki.


A vírusok böngészés közben fertőzik meg gépünket, ezért ne kattintsunk csábító, erotikus oldalakra, fontos, hogy a tűzfal mindig be legyen kapcsolva a gépünkön, frissítsük a szoftvereinket, és használjuk a legújabb verziót, ne kattintsunk olyan képekre, linkekre, amit ismeretlenek küldenek nekünk, kerüljük a kalóz verziós programokat.

Ha egyszerre több vírusirtót telepítünk a gépünkre, és mindegyik fut a háttérben, végtelenségig lelassítja a rendszerünk.

Ha a gépünk befertőződik, csökkentett módban futtassuk le a vírusirtónkat.

Mindegyik vírusirtó mellett számos érv szól, olvassunk utána, nézzük meg erőforrás igényüket, és az alapján válasszuk ki a számunkra megfelelőt.

A legjobb 10 ingyenes vírusirtó:

 

Kapcsolódó szócikkek


 


HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése