Már 1284 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az első iPadet 2010 januárjában mutatták be, áprilisban kezdték meg a forgalmazást, Magyarországra csak 2010 végén futott be.

 

Steve Jobs betegsége ellenére maga mutatta be az iPad 2-t San Franciscóban 2011. március 2-án.

 

Az iPad 2 tulajdonságai

 

Az iPad 2-ben kétmagos A5 processzor van, amely kétszer gyorsabb elődjénél. A grafikus teljesítmény állítólag a kilencszeresére nőtt, de a semmitmondó számoknál sokkal fontosabb azt tudni, hogy egy kiegészítő segítéségével a tabletet ráköthetjük a tévére, és 1080p felbontású videókat játszhatunk le.

 

iPad2 kontra iPad

 

Az iPad 2-re két kamera is került, egy az előlapján, egy pedig a hátlapján, így alkalmas lesz videós csevegésre és fotózásra is: előbbi VGA, utóbbi 720p felbontású videókat tud rögzíteni, de állóképet is képesek exponálni.A készülékbe bekerült az eddigi gyorsulásmérő - a készülék elforgatását érzékelő szenzor - helyére az iPhone 4-ben debütált giroszkóp is, ami már 3 tengely mentén pontosan érzékeli annak mozgatását.

 

Az Apple úgy növelte a teljesítményt, hogy az akku még mindig kibír 10 órát, és még fogyókúrára is fogták a kütyüt. Az iPad 2 kicsit könnyebb lett, és 33 százalékkal vékonyabb. 8,8 milliméteres vastagságával még az iPhone 4-et is megelőzi. Változatlanok az árak, a legolcsóbb wifis modell 499 dollár, a legdrágább 3G-s pedig 829 dollár. Mindegyik típusból van 16, 32 és 64 gigabájtos változat.

 


 

IPad magyar billentyűzettel

 

A megújított opreációs rendszer  legfontosabb újdonsága a magyar felhasználók számára, hogy a képernyőjén megjelenő virtuális billentyűzet már a magyar kiosztást is támogatni fogja a cég honlapján elérhető specifikáció szerint. Eddig az ékezetes karakterek között csak a magánhangzók hosszú lenyomásával lehetett válogatni, ami jelentősen lassította a gépelés tempóját. 

 

iPad 2 árak

 

Az iPad 2 nem is kerül majd többe az elődjénél, a legolcsóbb, 16 gigabájtos memóriával ellátott, wifis változat ugyanúgy 500 dollárba kerül majd, mint eddig (idehaza 147 ezer forint), míg a legdrágább, 64 gigás tárhellyel ellátott modellt 829 dollárba (Magyarországon körülbelül 240 ezer forint) kerül majd, mint az iPad 1, így az előző szériához tartozó modell utolsó készletei valószínűleg olcsóbban megvásárolhatóak lesznek.

 

iPad2 - hands-on


Kapcsolódó szócikkek

iChat

iPod

 


A szócikkhez társított címkék:
apple , ipad , iphone
HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése