Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Videó letöltés címén azt a folyamatot értjük, amikor az Internetre felkerült videofájlokat a számítógépre letöltjük. Itt különbséget teszünk a filmletöltés és a videoletöltés között, az előbbinél mozifilmek letöltésére gondolunk, míg az utóbbinál rövidebb, gyakran házi készítésű videoanyagokra, esetleg videoklipekre.

 

A videoletöltés az évezred elején volt népszerű, akkor a frissen megjelent szélessávú elérések tették először lehetővé azt, hogy a hangfájloknál lényegesen nagyobb videofájlokat is lehetséges legyen letölteni. Az első időben ezek jellemzően a zenés videoklipek voltak, hiszen ezek tartottak számot a legnagyobb érdeklődésre. Sokan próbálkoztak a saját gyártású anyagok terjesztésével, azonban ezek ismertségének elérése elég nehéz volt.

 

A helyzet gyökeresen megváltozott 2005-ben, amikor bemutatkozott a YouTube, a videomegosztó oldal. A YouTube lényege az, hogy a videofájlokat online streaming technológiával lehet megtekinteni. (Persze fizikailag itt is letöltődik az adat a számítógépre, azonban csak egy ideiglenes tárolóba, ahonnan a megtekintés után azonnal törlődik.) A YouTube megjelenésével a hagyományos értelemben vett videoletöltés tulajdonképpen megszűnt, és csak a jogvédett anyagoknál maradt fenn, mivel a többinél sokkal egyszerűbb és hatékonyabb a videót a YouTube-on megosztani.

 


A szócikkhez társított címkék:
letöltés , videó
HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése