Már 1286 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A Blog.hu az Index blogmotorja, amelyet 1999-ben indítottak útjára. A szolgáltatás nyitott és ingyenes, bárki indíthat bármilyen témában blogot. Kezdő‘oldalukon többféle szempont szerint is rendszerezik a blogokat, és ajánlanak is belőlük. Tíz kategória (tech-tudomány, közélet, humor, konzum, gasztro, város, vidék, kult, motor-sport, szex) segítségével találhatjuk meg azokat a blogokat, amelyek a leginkább érdekelnek, aztán olvashatjuk a legfrissebb posztokat is, válogatás nélkül kilistázva, illetve egy dobozban megtaláljuk az Index szerző‘gárdája által írt bejegyzéseket is. A magyar weben az Index volt az első‘, aki a hagyományos hírszolgáltatás mellé blogos tartalmakat is beemelt, illetve rendszeresen ajánl írásokat az általa támogatott, érdekesnek talált oldalakról.

A blogíró felület a bloggerek számára könnyen használható terepet kínál bejegyzéseik legyártásához és szerkesztéséhez. Az alapbeállítások között kiválaszthatják a nekik leginkább tetsző‘ sablont az alapkívánatból, de akár a bloghusablonok.blog.hu kínálatából is választhatnak, vagy a haladók elkészíthetik saját sablonukat is. A blogok különféle hirdetési rendszereket alkalmazhatnak, ezeket 2008-ban különítették el. Az oldalsó dobozokba a blogger elhelyezheti saját blogrollját, archívumát és címkefelhő‘jét, illetve ezeket kiegészítheti más járulékos dobozokkal is (legfrissebb bejegyzések és kommentek, stb.). Már az RSS-rendszer is működik, fel lehet iratkozni akár a bejegyzések, akár a kommentek értesítő‘jére is. Használható a pingback és a trackback is, bár ez a magyar weben még elég kis népszerűségnek örvend.

A felhasználási feltételek között érdemes figyelni arra, hogy a szolgáltató fenntartja magának arra jogot, hogy az egyes blogok tartalmait korlátlan ideig tárolja és reprodukálja, ugyanakkor annak tartalmáért semmilyen felelő‘sséget nem vállal, kivéve akkor, ha azok törvényt sértenek, ekkor töröli azokat.

Kapcsolódó szócikkekA szócikkhez társított címkék:
blog , szolgáltató
HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése