Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A DRM (Digital Rights Management) egy a digitális jogokat kezelő technológia. Célja, hogy megvédje a gyártók, jogtulajdonosok, kiadók és szerzők digitális tartalmainak jogait, illetve segíti a fogyasztók egyszerű és jogszerű digitális média vásárlásait.

 

A DRM a fájlokba beéplüve korlátozza, illetve megakadályozza a jogvédett tartalmakhoz való illegális hozzáférést, továbbá lehetővé teszi a tartalmak a tulajdonos és a vásárló közötti átvitelét, illetve a szükséges díjak elszámolását.


A főbb felhasználási területek közé tartoznak a licenceléssel kapcsolatos tevékenységek, külön dalok vásárlása online zeneáruházakból, előfizetéses szolgáltatások és a videókölcsönzések. A DRM technológiát alkalmazó vállalatok között olyan nevekkel találkozhatunk, mint az Amazon, a Microsoft vagy az Apple iTunes, bár az utóbbi már csak részben használja, ugyanis 2007-ben zenekatalógusát DRM-mentes verziókra cserélte le. A videók továbbra is DRM verzióban érhetők el.
Médiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák