Már 1284 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A fájlmegosztás egy számítógép adatainak vagy erőforrásainak megosztását jelenti egy hálózaton keresztül. A hozzáférést lehet korlátozni, a megosztott adatok lehetnek teljesen nyilvánosak, vagy csak bizonyos felhasználói kör számára láthatóak, illetve a felhasználók is csak bizonyos műveleteket hajthatnak végre. A hálózatban történő fájlmegosztás során ugyanazt a fájlt többen szerkeszthetik, módosíthatják vagy másolhatják. A fájlmegosztás mindemellett jelentheti azt is, hogy egy közös rendszerben valaki személyes tárhelyet kap, ahol fájljait tárolhatja.


Az egyik legelterjedtebb fájlmegosztó rendszer az FTP (File Transfer Protocol), amely egy szerver működtetésével lehetővé teszi, hogy egy felhasználó fájlokat töltsön fel és le. A szervert általában jelszó védi. A másik népszerű rendszer az NFS (Network File System), amely nemcsak olvasni engedi a megosztott fájlokat, hanem az írhatóságot is lehetővé teszi.
 

HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése