Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A Fedora a második legnépszerűbb Linux-alapú [nyílt forráskódú]? operációs rendszer az Ubuntu után. A Red Hat vég fejleszti, a Red Hat Enterprise mellett a Fedora egyedi felhasználók számára készült, és nemcsak a [letöltés]?, de a támogatás is ingyenes. Alapelvük az, hogy az operációs rendszerben kizárólag nyílt forráskódú és [szabad szoftver]?eket alkalmaznak, és ezek fejlesztésében világelsőnek tartják magukat. A Fedorában letesztelt szoftverek és technológiák aztán a Red Hat rendszerbe is bekerülnek.

Első verziója 2003-ban jelent meg, azóta évente átlagban kétszer jelenik meg új kiadás. A hatos verzióig Fedora Core-nak nevezték, azóta ez leegyszerűsödött Fedorára.

Híres felhasználói között ott van például Linus Torvalds és a NASA is.

Médiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák