Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A hálózati port a programozásban egy olyan logikai kapcsolódási pont, amely meghatározza azt a módot, ahogyan egy kliensprogram kiválaszt egy adott szerverprogamot, amely a hálózat egyik gépén fut. Az olyan magasabb szintű alkalmazások, amelyek a TCP/IP protokollt használják, mint például a HTTP, meghatározott számú portokkal rendelkeznek. Más alkalmazásokhoz pedig minden egyes kapcsolódáskor automatikusan hozzárendelődnek a portok: amikor egy szerveralkalmazás futni kezd, akkor hozzárendelődik egy portszám, amikor pedig a kliens kapcsolódik, akkor neki is szüksége van egy ilyen számra.
A hálózati portok 0 és 65355 között vannak. 0-tól 1024-ig a különleges alkalmazások számára vannak fenntartva, például a HTTP szabvány számára a 80-as port az alapbeállítás.
 
Médiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák