Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Szponzorált linkek


Az IRC (Internet Relay Chat) egy olyan chat-rendszer, amely [kilens]?/szerver alapon működik, és számos szabályt tartalmaz. Az interneten számos olyan szolgáltatás van, amely ezt a szabványt alkalmazza, üzemeltet egy szervert és lehetővé teszi a felhasználónak, hogy saját gépére letöltse a használathoz szükséges klienst. A különféle hálózatokban vannak már működő csatornák, az új felhasználó csatlakozhat ezekhez, vagy létrehozhat újakat is. 

A legismertebb IRC rendszerek az IRCnet (nagyrészt európai), az EFnet (Észak-Amerika), Undernet. A kliensek között a leghasználtabbak a mIRC (Windows), az IRCle (Mac OS X) s az irc2 (Unix alapú rendszerek).

Szponzorált linkekMédiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák