Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 

A MacBook Air az Apple MacBook termékvonalából fejlődött ki. 2008-ban jelent meg, és a világ legvékonyabb notebookjának nevezték: belefér egy A4-es borítékba. Képernyője 13 collos , felbontása 1280×800 volt.

 

Természetesen tartalmazott minden korszerű megoldást, mint a wireless csatlakozások lehetősége, beépített kamera, lítium ion akkumulátort és többmagos processzort. A kis súly és a vékonyság érdekében még jobban egybeépítették, összetömörítették a hardveres elemeket, ami azt jelenti, hogy nem is lehet szétszedni, illetve tovább bő‘víteni (a 2 GB-os memória például rá van építve az alaplapra), valamint nem tartalmaz pl. optikai meghajtót. Egyféle színben és kivitelezésben lehet kapni: alumíniumban.

 

Az első‘ modell felhasználói leginkább azért panaszkodnak, mert a gép normál hő‘mérsékleten is nagyon gyorsan túlmelegszik, és a rendszer leáll. Az Apple ezt egy frissítéssel próbálta orvosolni, de ez nem volt teljesen sikeres. Ennek ellenére a gép nagy népszerűségnek örvendett, még úgy is hogy ára lényegesen magasabb volt mint a hasonló méretű netbookoké, persze a teljesítménye is jócskán meghaladta azokét.

 

A második generáció 2010 őszén jelent meg, most már két méretben, 13,3 collos és 11,6 collos képernyővel, melyek felbontása 1366×768, ill. 1440×900 -ra növekedett. A másik jelentős újdonság a merevlemeznek már SSD meghajtót alkalmaznak, amely igencsak jótékony hatással van a teljesítményre és az üzemidőre. Ezúttal az árat is sikerült – viszonylag – alacsonyan tartani, a belépő modell már 1.000 dollár körül megkapható.


A szócikkhez társított címkék:
apple , hordozható eszközök , laptop
HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése