MPL-PostaPont-nyeremenyjatek
Már 1286 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Macbook Air
Verzió: 6  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2011-05-11 10:30:35
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

 A MacBook Air az [Apple] [MacBook] termékvonalából fejlődött ki. 2008-ban jelent meg, és a világ legvékonyabb notebookjának nevezték: belefér egy A4-es borítékba. A kis súly és a vékonyság érdekében még jobban egybeépítették, összetömörítették a [hardver]es elemeket, ami azt jelenti, hogy nem is lehet szétszedni, illetve tovább bővíteni (a 2 GB-os [memória] például rá van építve az [alaplap]ra). Egyféle színben és kivitelezésben lehet kapni: alumíniumban.

Az első modell [felhasználó]i leginkább azért panaszkodnak, mert a gép normál hőmérsékleten is nagyon gyorsan túlmelegszik, és a rendszer leáll. Az Apple ezt egy frissítéssel próbálta orvosolni, de ez nem volt teljesen sikeres.


A MacBook Air az Apple MacBook termékvonalából fejlődött ki. 2008-ban jelent meg, és a világ legvékonyabb notebookjának nevezték: belefér egy A4-es borítékba. Képernyője 13 collos , felbontása 1280×800 volt.

 

Természetesen tartalmazott minden korszerű megoldást, mint a wireless csatlakozások lehetősége, beépített kamera, lítium ion akkumulátort és többmagos processzort. A kis súly és a vékonyság érdekében még jobban egybeépítették, összetömörítették a hardveres elemeket, ami azt jelenti, hogy nem is lehet szétszedni, illetve tovább bő‘víteni (a 2 GB-os memória például rá van építve az alaplapra), valamint nem tartalmaz pl. optikai meghajtót. Egyféle színben és kivitelezésben lehet kapni: alumíniumban.

 

Az első‘ modell felhasználói leginkább azért panaszkodnak, mert a gép normál hő‘mérsékleten is nagyon gyorsan túlmelegszik, és a rendszer leáll. Az Apple ezt egy frissítéssel próbálta orvosolni, de ez nem volt teljesen sikeres. Ennek ellenére a gép nagy népszerűségnek örvendett, még úgy is hogy ára lényegesen magasabb volt mint a hasonló méretű netbookoké, persze a teljesítménye is jócskán meghaladta azokét.

 

A második generáció 2010 őszén jelent meg, most már két méretben, 13,3 collos és 11,6 collos képernyővel, melyek felbontása 1366×768, ill. 1440×900 -ra növekedett. A másik jelentős újdonság a merevlemeznek már SSD meghajtót alkalmaznak, amely igencsak jótékony hatással van a teljesítményre és az üzemidőre. Ezúttal az árat is sikerült – viszonylag – alacsonyan tartani, a belépő modell már 1.000 dollár körül megkapható.


Médiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése