Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A peer-to-peer (P2P) egy olyan kommunikációs modellt jelöl, amelyben mindkét félnek egyforma jogosultságai vannak, egyformán kezdeményezhetnek kommunikációs folyamatot. Gyakran mindkét fél egyszerre működik kliensként és szerverként is. Manapság a P2P azokat az alkalmazásokat jelöli, amelyek segítségével a felhasználók fájlokat cserélhetnek az interneten.
Az internetes P2P rendszerek lehetővé teszik, hogy a hálózatra csatlakozott felhasználói csoport hozzáférjen a megosztott mappákhoz az egyes gépeken, és azokat lemásolhassa. A tartalomgyártók (főként filmesek és zenészek) aggodalmukat fejezték ki az ilyen, szerintük törvénytelen tartalomcserélés miatt.
A P2P használatához a felhasználónak először telepítenie kell egy megfelelő alkalmazást, ezután a csoporthoz csatlakozottak gépén kereshet, illetve lemásolhatja a megszerezni kívánt fájlt.
 
Médiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák