Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az RSVP (Resource Reservation Protocol) az a szabályrendszer, amely az internet bizonyos csatornáit kizárólag a videók vagy más nagy sávszélességet igényelő üzenetek multicast (egy forrásból több felhasználó felé) közvetítésére tartja fenn. Az az internetező, aki például tévé adásokat néz online, az RSVP segítségével a szokásosnál nagyobb sávszélességet biztosíthat az alkalmazás számára, egy kliens/szerver modell segítségével. Például egy adott műsor közvetítése előtt kérhet nagyobb sávszélességet, ha a kérés teljesítése lehetséges, és a jogosultságok megfelelőek, akkor a különféle szerverek visszaigazolják azt, és a műsor kezdetére már a külön erre a célre fenntartott sávon érkezik a közvetítés.
Médiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák