Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az interneten megjelenő személyes adatok mindig is vitatott témának számítottak. Az nyilvánvaló, hogy a felhasználó (valódi) neve, születési adatai, bankkártya száma és -kódja, illetve jelszavai személyes adatnak számítanak. De vajon ide sorolható-e az IP-cím? Az EU adatvédelmi biztosa, Peter Scharr legutóbbi javaslata szerint, ha az IP-cím alapján beazonosítható egy személy, akkor azt is védett adatnak kell tekintenünk, mivel személyes adatnak minősül minden olyan információ, amely közvetlen kapcsolatba hozható egy személlyel. A nagy keresők üzemeltetői, úgy mint a Yahoo!, a Google és a Microsoft természetesen tiltakoznak: úgy vélik, hogy az IP-cím csak egy adott gépet helyét adja meg, nem pedig felhasználóját azonosítja. Másfelől, a nagy keresők éppen az IP-cím alapú statisztikák alapján optimalizálják szolgáltatásaikat. Mégis, előfordulhat, hogy a közeljövőben új adattárolási módszert kell kifejleszteniük, ha az IP-címet valóban személyes adattá nyilvánítják.

HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése