Már 1284 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 A Yahoo! az egyik legnagyobb internetes szolgáltatásokat nyújtó cég. 1994-ben alapította Stanford University két hallgatója, Jerry Yang és David Filo. A Yahoo! a „Yet Another Hierarchical Officious Oracle” rövidítése, de eredetileg A Gulliver utazásából származik, ahol jelentése érdes, kidolgozatlan. A Yahoo! 1995-ben részvénytársasággá alakul, és egyre több befektetőt vonz. Kezdetben keresőként és gyűjtőoldalként működött, majd több kisebb vállalkozást is felvásárol. Ennek eredményeként jelenik meg a Yahoo! Mail, a Yahoo! Games 1997-ben, egy évvel később pedig a Yahoo! Messenger. A Yahoo! felhasználási feltételei azonban igen sajátosak: a szerverein tárolt minden tartalom az ő szerzői jogkörébe tartozik, ezért nagyon sokan bírálták. A cég fejlődése 2001-ig töretlen, a tőzsdei mutatói is nagyon jó. Folyamatosan bővíti szolgáltatásait, 2000-ben szerződik a Google-lel, hogy az ő keresőjüket illesztik be az oldalukra. A szerződés 2004-ig érvényes, ezután a Yahoo! a saját fejlesztésű keresőjét használja. 2002-től a cég [szélessáv]?ú internetelérések forgalmazásával is foglalkozik, nagy amerikai internetszolgáltatókkal közösen. Mindemellett főként [web 2]?-es szolgáltatások fejlesztésére összpontosít, ezért vásárolja fel a Flickr képmegosztó és a Delicious könyvjelző gyűjtő oldalt is. 2008-ban a Yahoo! anyagi gondokkal küzd, számos alkalmazottját elbocsájtja. A Microsoft ebben az évben megpróbálja felvásárolni a céget, de több hónapos tárgyalás után sem tudnak megegyezni, így az üzlet nem jött létre. A Yahoo!-t több szempontból is bírálták, ezek közül a legsúlyosabb, az hogy a kínai kormány számára kiadja felhasználói személyes adatait (több letartóztatás és per is erre alapult), amit számos más cég, például a Google és a Microsoft megtagadott.


A szócikkhez társított címkék:
cég
HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése