Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 

Ultra High Frekvency, magyar fordítása az Ultra Rövid Hullám, azaz URH. Az UHF frekvencia a 300 MHz és a 3 GHz közötti elektromágneses frekvenciájú rádióhullámú sugárzást jelenti, melynek hullámhossza 1 deciméter és 1 méter közé esik. Ide tartozik a wi-fi és a bluetooth eszközök által használt 2,4 GHz frekvencia is. Jelenleg sok televízió és rádiócsatorna, illetve a legtöbb adatkommunikációs sugárzás ezt a tartományt használja, kezdve a rádió-, és mobiltelefonoktól, a GPS rendszeren át, az olyan kisteljesítményű eszközökig, mint a bluetooth, vagy RFID készülékek.

Fizikai törvényszerűség, hogy minél rövidebb a hullámhossz, annál több adat vihető át egységnyi idő alatt, ám annál kisebb a hatótávolság is, illetve nő az elnyelődés veszélye is. Ez nagymértékben befolyásolja az UHF eszközök használhatóságát.
Médiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák