Már 1284 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A VoIP (Voice over IP) az interneten keresztül való telefonálást nevezi meg: a hang továbbítása digitális formában, csomagokra bontva történik, ellentétben a hagyományos, analóg telefonvonalakkal. "Internet telefonnak" vagy  "digitális telefonnak" is szokták nevezni. A VoIP legnagyobb előnye a hagyományos telefonnal szemben az, hogy jóval olcsóbb. A VoIP-VoIP beszélgetések gyakran ingyenesek, a VoIP-hagyományos telefon beszélgetések pedig kevesebbe kerülnek, mint az analóg telefontarifák.
Ugyanakkor a beszélgetés minősége még nem biztosított, kivéve akkor, ha egy internetszolgáltató külön ajánlja ezt a szolgáltatást előfizetőinek.
A VoIP szolgáltatás többféleképpen is elérhető: egyes internetszolgáltatók az interneteléréssel összekapcsolva ajánlják, ebben az esetben a kimenő-bejövő hívások hasonlóképpen működnek, mint a hagyományos telefon esetében, azzal a különbséggel, hogy csak havi előfizetői díj van.
A másik lehetőség az olyan szoftverek használata, mint a Skype vagy a Gizmo Project. Ezek segítségével bárkit elérhetünk telefonon, akik rendelkezik interneteléréssel, telepíti az alkalmazást és éppen be van jelentkezve. Hagyományos telefonokat is lehet hívni, azonban ezek nem ingyenesek.
 

HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése