MPL-PostaPont-nyeremenyjatek
Már 1286 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A VoIP (Voice over IP) az interneten keresztül való telefonálást nevezi meg: a hang továbbítása digitális formában, csomagokra bontva történik, ellentétben a hagyományos, analóg telefonvonalakkal. "Internet telefonnak" vagy  "digitális telefonnak" is szokták nevezni. A VoIP legnagyobb előnye a hagyományos telefonnal szemben az, hogy jóval olcsóbb. A VoIP-VoIP beszélgetések gyakran ingyenesek, a VoIP-hagyományos telefon beszélgetések pedig kevesebbe kerülnek, mint az analóg telefontarifák.
Ugyanakkor a beszélgetés minősége még nem biztosított, kivéve akkor, ha egy internetszolgáltató külön ajánlja ezt a szolgáltatást előfizetőinek.
A VoIP szolgáltatás többféleképpen is elérhető: egyes internetszolgáltatók az interneteléréssel összekapcsolva ajánlják, ebben az esetben a kimenő-bejövő hívások hasonlóképpen működnek, mint a hagyományos telefon esetében, azzal a különbséggel, hogy csak havi előfizetői díj van.
A másik lehetőség az olyan szoftverek használata, mint a Skype vagy a Gizmo Project. Ezek segítségével bárkit elérhetünk telefonon, akik rendelkezik interneteléréssel, telepíti az alkalmazást és éppen be van jelentkezve. Hagyományos telefonokat is lehet hívni, azonban ezek nem ingyenesek.
 

Hirdetés
MPL-PostaPont-nyeremenyjatekMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése