Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A Wordpress.com az egyik legnagyobb ingyenes blogszolgáltató, amely nyílt forráskódú alapokon működik. Az ingyenesség az alapfunkciók használatára terjed ki, a CSS-szerkesztőért, a tárhely növelésért már fizetni kell. A WordPress MU blogmotorral műkődik, és 2005 óta lehet rajta blogot indítani. A nyílt forráskódú rendszer fenntartása a reklámbevételekből történik. Kezdetben meghívásos alapokon működött, ma már bárki számára nyitott és igénybevehető.

Az ingyenes változatban a felhasználó a regisztráció után 3GB tárhelyet kap, kiválaszthatja a több ezer sablon közül a neki tetszőt, és már kezdhet is blogolni. Számos widget közül lehet választani, több szerzős blogot is lehet működtetni, be lehet állítani a blog olvasói körét (teljesen nyilvános, csak egy jól meghatározott csoport számára hozzáférhető vagy magán), illetve, ha a blogger úgy dönt, hogy átköltözik egy másik szolgáltatóhoz, ezt is a posztok és kommentek teljes XML exportjával támogatják.

A fizetős változat mindezt kiegészíti a domain név kezelésével (pl. a blog.wordpress.com helyett a blog.com név használata), amelyért 15, illetve meglévő domainért 10 dollárt kell fizetni évente. Plusz tárhelyet is lehet igényelni, egészen 25 GB-ig, ezért évi 90 dollárt kérnek, a CSS-szerkesztő használata pedig 15 dollárba kerül. A blogszolgáltató minden blogon megjelenít hirdetéseket, ha valakit ez zavar, akkor évi 30 dollárjába kerül az, hogy felhasználói semmilyen hirdetéssel ne találkozzanak blogján. A több felhasználó felső határa az ingyenes változatnál 35 főt jelent, ha valaki ennél is több szerzővel dolgoztat, azért is külön éves díjat kell fizetni.


Kapcsolódó szócikkekA szócikkhez társított címkék:
blog , szolgáltató
HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése