Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A cracker kifejezést 1985 környékén alkották meg a hackerek azért, hogy védekezzenek az őket ért vádak ellen. A hacker a köz javáért dolgozik, arra használja fel tudását, hogy a szoftvereket, hálózati protokollokat, operációs rendszereket felhasználóbarátabbá és biztonságosabbá tegye. Ezzel szemben a cracker az, hogy a biztonsági rések kihasználásával jogosulatlan előnyhöz jusson, és ennek elérésére törvénytelen eszközöket használ fel. 

A cracker sok esetben csak saját szórakozására tör fel különféle rendszereket, ám sok esetben az adatszerzés és adathalászat a cél. Etikai szempontokat nem tartanak szem előtt, és a világ leghíresebb crackerei általán olyan kamaszok, akik tudásuk bizonyítására ezt a formát találták a legmegfelelőbbnek.

HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése