Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 1. Az emuláció jelentése a szoftverek kontextusában: egy olyan program használata, amely egy másik program vagy eszköz viselkedését utánozza. Erre a használatra jó példa, ha egy számítógépen nem azt az operációs rendszert használjuk, amelyre eredetileg a hardveres konfirgurációt tervezték. Így lehet például Microsoft Windows-t emulálni Linux vagy Mac OS X alatt. 

2. A szerver virtualizáció folyamatában az emuláció a virtuális környezet szinonimája.

3. Hardveres kontextusban az emuláció azt a működésmódot jelenti, amelynek során egyik hardver a másik működését utánozza, annak érdekében, hogy a külső perifériák elérhetőek legyenek, vagy hogy csatlakozni lehessen a központi számítógéphez.
Médiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák