Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Perifériának számít minden olyan a számítógéphez csatlakoztatható hardver, amivel a számítógépek hatékonysága, képességei bővíthetők. Ezek az eszközök opcionális természetűek, tehát nem feltétlenül szükségesek a működéshez, tehát nincs minden esetben igény rájuk. Tipikus példák erre a nyomtató, a lapolvasó stb. A monitor és a lemezmeghajtó azért nem kerül ebbe a kategóriába, mert nem „opcionális” eszköz, vagyis a működtetéshez elengedhetetlen, akár csak a videokártya.

 

A példa kedvéért néhány perifériának számító eszköz: CD, DVD, Pendrive (cserélhetőek), merevlemez, RAM (belső), billentyűzet, egér, webkamera, mikrofon, nyomtató, lapolvasó, hangszóró, [hangkártyag, hálózati eszközök stb.

 

 


A szócikkhez társított címkék:
periféria
HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése