Már 1284 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


iPadAz iPad, az Apple forradalmian új, úgynevezett tabletje. Elsősorban zenék, nagy felbontású videók és képek lejátszására, valamint internetezésre alkalmas. Internetezésre és email küldésre is használható. Digitális könyveket is vásárolhatunk rá az új iBookstore-on keresztül. Az AppleStore-on és az iTunes-en keresztül rengeteg kiegészítő alkalmazást (kb. 300.000) és multimédiás anyag (film, zene stb.) tölthető le rá. Fontos megjegyezni, hogy szinte teljesen kompatibilis az iPhone-al, tehát az arra készült alkalmazások is gond nélkül lejátszhatók rajta.

 

Hasonlít az iPhone-ra, csak méretileg nagyobb. 1.3 cm vastag, tömege 0.7 kg. Érintőképernyője, 1024×768 pixel felbontású, 10 coll (25 cm) átmérőjű. Beépített akkumulátorral rendelkezik, 10 órán keresztül is használhatjuk. Alapfelszereltségként WiFi-t, gyorsulásérzékelőt és iránytűt tartalmaz, de egyéb kiegészítő funkciókkal is meg lehet vásárolni, és van olyan verziója is amely egy SIM kártya segítségével 3G kapcsolatra képes.

 

Irodai munkára is lehet használni. Az Apple elkészítette az iWork mobil változatát is. Ebben található szövegszerkesztő (Pages), prezentációs szoftver (Keynote) és táblázatkezelő (Numbers). Használatuk az érintőképernyő segítségével történik, de igénybe vehetjük a külső billentyűzetet is.

Az iPad tehát alkalmas: videólejátszásra, zenehallgatásra, képek nézegetésére, újságok/könyvek olvasására, irodai munkára, internetes böngészésre, email kommunikációra, játékra stb.

Kapcsolódó szócikkekA szócikkhez társított címkék:
apple , e-mail , netbook
HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése