Már 1284 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 

Az AppStore az Apple Internet-alapú alkalmazás-boltja, amely elsősorban a mobileszközök számára készült (iPhone, iPad, iPod Touch), azonban 2011 januárja óta elérhető a Mac OS X alapú gépekről is. Az AppStore a mobileszközökön előre telepítve érkezik, és aktiválás után rögtön használható. A kiválasztott alkalmazásokat közvetlenül az eszközre lehet letölteni, az iTunes segítségével. Az egyik legfontosabb vonása a szolgáltatásnak, hogy a külső fejlesztők által írt programok is megtalálhatóak benne.

 

A külső eredetű programoknál, azok bevételéből a fejlesztő 70%-ban, míg az Apple 30%-ban részesedik, ezzel az AppStore egy meglehetősen népszerű konstrukciót állított fel. A fejlesztők egymással versengve igyekeznek olyan programokat készíteni, amelyek sikeresek lehetnek, amely a tetemes lefedettségnek köszönhetően igen gyorsan megtörténhet.

 

Mára – 2011 tavasz – több mint 300.000 harmadik féltől származó alkalmazás érhető el az AppStore-ban, hivatalosan. A forgalomra egy másik jellemző adat, hogy 2011. január 22-én megtörtént a 10 milliárdodik letöltés, az AppStore-ból.

 

Az átlagos ár 5 dollár körül mozog, azonban, ha ezt az árat beszorozzuk a letöltések számával, akkor könnyen eljuthatunk arra a következtetésre, hogy az AppStore igencsak jó üzleti döntés volt az Apple részéről.


A szócikkhez társított címkék:
apple
HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése