Már 1284 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: AppStore
Verzió: 1  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2011-05-17 10:07:09
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

 

Az AppStore az Apple Internet-alapú alkalmazás-boltja, amely elsősorban a mobileszközök számára készült (iPhone, iPad, iPod Touch), azonban 2011 januárja óta elérhető a Mac OS X alapú gépekről is. Az AppStore a mobileszközökön előre telepítve érkezik, és aktiválás után rögtön használható. A kiválasztott alkalmazásokat közvetlenül az eszközre lehet letölteni, az iTunes segítségével. Az egyik legfontosabb vonása a szolgáltatásnak, hogy a külső fejlesztők által írt programok is megtalálhatóak benne.

 

A külső eredetű programoknál, azok bevételéből a fejlesztő 70%-ban, míg az Apple 30%-ban részesedik, ezzel az AppStore egy meglehetősen népszerű konstrukciót állított fel. A fejlesztők egymással versengve igyekeznek olyan programokat készíteni, amelyek sikeresek lehetnek, amely a tetemes lefedettségnek köszönhetően igen gyorsan megtörténhet.

 

Mára – 2011 tavasz – több mint 300.000 harmadik féltől származó alkalmazás érhető el az AppStore-ban, hivatalosan. A forgalomra egy másik jellemző adat, hogy 2011. január 22-én megtörtént a 10 milliárdodik letöltés, az AppStore-ból.

 

Az átlagos ár 5 dollár körül mozog, azonban, ha ezt az árat beszorozzuk a letöltések számával, akkor könnyen eljuthatunk arra a következtetésre, hogy az AppStore igencsak jó üzleti döntés volt az Apple részéről.

Médiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése