Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 A dinamikus IP-cím az internetszolgáltató által kiosztott számsor, amely a számítógép interneten való azonosítására szolgál. Mivel a statikus IP-címek száma korlátozott, ezért a legtöbb gép nem kap állandó címet, hanem csak ideigleneset. Vagyis amikor a számítógép csatlakozik az internetre, kap egy IP-címet, amikor pedig a felhasználó bezárja a kapcsolatot, akkor a címet egy másik gép számára osztják ki. Így az is előfordulhat, hogy egy számítógép kétszer soha nem használja ugyanazt a címet. Ez a fajta beosztás takarékosabb, mint az állandó cím kiosztása, és ideiglenesen megoldotta az IP-címek elfogyásának problémáját.

Az éppen terjedőben lévő IPv6 szabvány egy időre meg fogja oldani a fogyó IP-címek problémáját.

 

Kapcsolódó szócikkek

Médiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák