Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az ECN (Explicit Congestion Notification) az IP kiterjesztése, egy választható feature, amely a hálózat túlterheltségéről értesít. A kommunikációs folyamat két végpontja használhatja, és jelezhetik egymásnak, ha az adattovábbítás a torlódás miatt lelassul vagy lehetetlenné válik. A TCP/IP protokoll általában a csomag kihagyásával jelzi a torlódást, az ECN router az IP-fejbe beletesz egy bitet, amivel jelzi a torlódást, ezzel a fogadó fél észleli, hogy az adatátvitel során bizonyos csomagok sérülhetnek. Az ECN működéséhez az OSI modell adatkapcsolási rétegében (4. réteg) specifikus támogatás szükséges. 

Médiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák