Már 1284 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A tűzfal különféle programok csoportjából áll össze, és egy hálózat átjáró szerverén fut általában. A cél az, hogy az adott hálózatot megvédjék a külső, más hálózatbeli felhasználóktól. Például egy intranetes hálózat esetében egyrészt védik a belső adatokat, másrészt a tűzfal segítségével azt is szabályozhatják, hogy az internet milyen tartalmai lesznek elérhetőek a hálózaton belüliek számára.

A tűzfal minden egyes hálózati csomagot ellenőriz, mielőtt ki- vagy beengedné. Éppen ezért a tűzfal gyakran egy külön gépen fut, amelynek feladata csak az adatáramlás ellenőrzése. 

A tűzfal működtetésének az egyik legegyszerűbb módja a domainnevek és IP-címek ellenőriztetése: ha ezeket biztonságosnak találja, akkor az adatokat is továbbengedi. A tűzfal ellenőrzi az olyan alkalmazásokat is, mint a távoli futtatás, és csak a jelszó megadása után engedi használni az adott gépet.

A piacon számos cég terméke elérhető, ezek általában olyan funkciókat tartalmaznak, mint a naplózás, jelentés, támadások esetén automatikus riasztások, illetve grafikus felületet biztosítanak az üzemeltetőknek.

HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése