Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 

A Mac Mini az Apple átlag felhasználók számára gyártott asztali számítógépe. Főként méretével keltett feltűnést, ugyanis az egész gép 5 cm magas, és egy 17 cm oldalú négyzet. 2005-ben dobták első változatát piacra, azóta több továbbfejlesztett változata is megjelent (processzort és más összetevőket is cseréltek benne). Alapvetően az Apple olcsóbb termékei közé tartozik, éppen ezért nagyon gyorsan népszerű lett. Azoknak készült, akik váltani szeretnének PC-ről Mac-re. Nem tartozik hozzá sem monitor, sem billentyűzet vagy egér. 


Jelenleg két változatban lehet megvásárolni, mindkettő Intel Core 2 Duo processzort használ, ugyanazt az NVIDIA videókártyát, a különbség a memóriában és a merevlemez méretében van: 1 GB az egyik, 2 GB a másik memóriája, az egyik merevlemeze 120 GB-os, a másiké 320 GB. Ezek az alkatrészek, bizonyos keretek között, fejleszthetők. A MacMininek van szerver változata is, amellyel leginkább a kis cégeket, illetve azokat a magánszemélyeket célozzák meg akiknek kicsi, olcsó de megbízható szerverre van szükségük.

 


A szócikkhez társított címkék:
apple , mac
HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése