Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 Az online iroda webes alkalmazáscsomag, amelynek segítségével a felhasználó fájljait az offline szövegszerkesztők és fájlkezelő szoftverek mintájára szerkesztheti és kezelheti. A nagy különbség az online módból következik: a fájlok bárhonnan elérhetők, több felhasználó is dolgozhat ugyanazon a projekten, mivel a fájlok megoszthatók. Ezzel pedig a munka sokkal hatékonyabbá válik, mivel az offline iroda szoftverek esetében, mivel nem kell a sokféle változat közül válogatni, hanem a munkatársak azonnal átlátják az éppen aktuális állapotot.

Az online irodák általában a következő szolgáltatásokat kínálják:

  • tárhely a fájlok számára
  • szövegszerkesztő
  • adatlapok, táblázatok szerkesztése
  • prezentációk készítése
  • e-mail
  • naptár
  • kiegészülhetnek még: blog felülettel, tartalomkezelő rendszerrel (CMS), RSS-olvasóval, listakészítőkkel, projektkezelőkkel, stb.

A legnépszerűbb irodai alkalmazások közé tartozik a Google Docs, de a konkurensei közül is lehet választani: a ThinkFree, a Buzzword, a Zoho Writer a leginkább mgbízhatóbbak. Projektek kezelésére, a részfeladatok nyilvántartására a Goplan kínál kitűnő felületet, míg a listakészítésre a leginkább alkalmas a [Listophile]?, a Wipee List, a Vitalist vagy a Blist.

 

HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése